Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om ACLU

År 2016 bildades Affärsrättsligt centrum vid Lunds universitet – ACLU – av förmögenhets- och affärsrättsligt verksamma forskare vid Lunds universitet.

Avsikten med ACLU är att såväl samla som stärka de vitala och kraftfulla forskningsmiljöer på det affärsjuridiska området som finns inom Lunds Universitet och göra dem såväl nationellt som internationellt konkurrenskraftiga.

För en framgångsrik forskning inom det affärsjuridiska området är det nödvändigt med ett intensivt erfarenhets- och kunskapsutbyte mellan universitetet och det praktiska rättslivet. ACLU har som en viktig målsättning att främja ett sådant utbyte.

För att uppnå de angivna syftena är verksamheten i ACLU fokuserad på:

  • att ta initiativet till och leda forskningsprojekt,
  • att anordna föreläsningar, konferenser och seminarier samt
  • att sträva efter att etablera samarbete med andra universitet, forskningsinstitutioner och andra organisationer, såväl nationellt som internationellt, med verksamhet inom det affärsjuridiska området.

Kontakt

E-mail: aclu [at] jur [dot] lu [dot] se

Telefon: +46 46 222 10 73