Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny bok: Anställningsskydd i utveckling

Höstlöv på vägg.

ACLU-medlemmarna Birgitta Nyström och Niklas Selberg har medverkat i en ny bok om Anställningsskydd i utveckling

Red.: Niklas Selberg & Erik Sjödin
Publikationsår: 2022
Bokförlag: Iustus Förlag

Introduktion
I Anställningsskydd i utveckling lämnas bidrag till fördjupad förståelse av en bred uppsättning anställningsskyddsrättsliga frågor – som kommer att kvarstå även med nya (2022 års) LAS. Kapitlen handlar om övergripande och principiella problem i anställningsskyddet, som förekommer så länge som reglerna inte ändras radikalt: senioritetsprincipens räckvidd, omplaceringsskyldighetens omfång, provocerad uppsägning i kränkningssituationer, samspelet mellan LAS och arbetsmiljörätten, kompetensutveckling och sysselsättningstrygghet, den nya lagstiftningsprocessen och hur 2022 års LAS innebär att olika grupper omfattas av olika anställningsskydd.

Medverkar i boken gör, bland annat, ACLU-medlemmarna professor Birgitta Nyström och docent Niklas Selberg.

Boken kan beställas via denna länk.